Terpinen-4-ol

Terpinen-4-ol er et naturligt stof udvundet af planter og en af de primære aktive stoffer i SPORTSCREME. Terpinen-4-ol er udvalg på grund af stoffets kraftige antiinflammatoriske virkning, der giver terpinen-4-ol evnen til at nedbryde inflammatoriske tilstande, som er opstået som følge af træning og sport. 

Lindrer inflammation i muskler, led og sener

Terpinen-4-ol er et rent og aktivt stof, der forekommer i naturen og kan udvindes af udvalgte planter, heriblandt muskatnød, enebær, merian, rosmarin og australsk te-træ.  Studier har vist, at terpinen-4-ol har evnen til at bekæmpe inflammatoriske tilstande i muskel- og ledvæv. Det potente indhold af terpinen-4-ol i SPORTSCREME gør, at cremen kan bruges til at lindre klassiske betændelsestilstande i muskler og led forårsaget af overbelastning, heriblandt seneskedehindebetændelse, tennis- og golfalbue, løberknæ, skinnebensbetændelse m.m.

Inflammation i muskulaturen kan opstå i forbindelse med overbelastningsskader (som de ovenfor nævnte), men opstår også i forbindelse med generel træning. Når vi gradvist bliver stærkere og mere udholdende under træning skyldes det, at små muskelfibre rives itu og herefter genopbygger sig selv i en stærkere udgave. Under denne process kan der opstå inflammatoriske tilstande i musklerne. Disse tilstande er ufarlige, men kan forårsage en udtalt ømhed, hvilket ikke alene kan være til stor gene, men også forsinke genoptagelse af den fysiske aktivitet. SPORTSCREME kan pga. af sit potente indhold af terpinen-4-ol dulme betændelsen, der opstår i forbindelse med disse mikrotraumer.