Hurtig restitution med
Sportscreme

Når man træner eller dyrker sport er restitution et essentielt skridt på vejen til at blive stærkere og mere udholdende. De ændringer, som kroppen undergår under fysisk aktivitet sætter nemlig først for alvor ind under restitutionsfasen. Men under restitutionen opstår der en naturlig betændelsestilstand i musklerne, som kan medføre muskelømhed. Ømheden kan være en hæmsko på daglig basis, men særligt i forhold til genoptagelse af fysisk aktivitet.

Med SPORTSCREME kan du afhjælpe ømheden i de belastede muskler og dermed opnå en mere effektiv og behagelig restitutionsfase. Sportscreme støtter kroppens naturlige helingsprocesser og behandler inflammatoriske tilstande i muskulaturen.

Hvad er restitution?

Begrebet restitution dækker over den hvileperiode, som kroppen har behov for efter træning eller sportslig udfoldelse. Under restitutionen forholder giver man kroppen en pause og lader den kommer til hægterne igen. I løbet af restitutionsfasen genopbygges de muskelfibre, der er blevet nedbrudt under træningen, og det er her at musklerne blive stærkere end før. Restitution udgøres ikke alene af afholdelse fra krævende fysisk aktivitet, men også af tilstrækkeligt med søvn og en sund og nærende kost.

Når det kommer til træning og sport, så er restitutionen er en af de absolut vigtigste komponenter og forudsætningen for, at man kan opnå en optimal præstationsevne og sikre at man gør fremskridt til træning og i forbindelse med sport.

Høst frugten af din træning under restitutionen

Under krævende træning eller sport udsættes musklerne for belastninger, som medfører små overrivninger af muskelfibrene, såkaldte mikrotraumer. De små mikrotraumer, eller skader på muskelvævet, er forudsætningen for, at dine muskler bliver stærkere. Det er nemlig som resultat af mikrotrauma at muskulaturen genopbygger sig selv på ny i en stærkere og større udgave end før. 

Mange tildeler fejlagtigt restitutionen en sekundær rolle og springer hviledagene over, for i stedet at fortsætte belastningen af muskulaturen. Dette er en udbredt fejl. Kroppen har behov for restitutionen. Det er først under restitutionsfasen du for alvor kan høste frugten af dit hårde arbejde.

Afhjælp forsinket muskelømhed (DOMS)

I forbindelse med hård og krævende fysisk aktivitet kan mikrotraumerne medføre en efterfølgende inflammatorisk tilstand i musklerne, som opleves som muskelømhed. Denne type forsinket muskelømhed kendes også under betegnelsen DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness). DOMS sætter typisk ind ca. 24 timer efter belastningen og kan vare op til 72 timer. DOMS opleves særligt som følge af en længere pause fra træning eller sport.

Muskelømhed er en stor hæmsko for mange, da ømheden besværliggør en hurtig genoptagelse af træning og sport. DOMS kan også medføre ubehag i det daglige og kan, alt afhængigt af hvilken muskelgruppe, der har været under belastning, påvirke trappegang, indkøb, cykling og noget så simpelt som at rejse og sætte sig. Hvis du vil lægge en dæmper på ømheden og afhjælpe de inflammatoriske tilstande i muskulaturen kan du med fordel benytte dig af Sportscreme på de udsatte område – bliv klogere på hvorfor i det følgende afsnit.  

Støt kroppens egen heling med Sportscreme

Ømhed i muskler og led er en tilbagevendende problematik blandt sportsfolk og træningsentusiaster. En udbredt myte er, at udstrækningsøvelser forebygger den forsinkede muskelømhed, men undersøgelser viser gang på gang at udstrækning ikke har nogen beviselig effekt på graden af ømhed i musklerne. Stræk reducerer nemlig ikke inflammationen i muskelfibrene – men det gør Sportscreme.

Sportscreme optimerer kroppens egen heling og støtter op om de naturlige processer. Med det aktive og koncentrerede terpinen-4-ol nedbryder Sportscreme inflammation i de pågældende muskelgrupper og letter således muskelømheden. Sportscreme er rig på mentol, der medvirker til at øge blodgennemstrømningen.  Den øgede gennemstrømning betyder en øget blodtilførsel til musklerne, og med dette følger distribution af ilt og næringsstoffer til musklerne samt udskillelse af affaldsstoffer fra de belastede muskler.

Sådan anvender du Sportscreme

SPORTSCREME kan anvendes både forebyggende og behandlende i forbindelse med inflammatoriske tilstande.

Anvend SPORTSCREME på de udsatte muskler, led eller sener. Påfør cremen 2-3 gange dagligt for optimal effekt i en mængde, der matcher størrelsen af de berørte område. Massér SPORTSCREME ind i huden indtil cremen er helt absorberet.